En el projecte Tàndem Institut Rovira-Forns + Universitat Autònoma de Barcelona - amb l'Observatori de Difusió de la Ciència-, les matemàtiques i les ciències experimentals s’insereix com a eix transversal dins el currículum de l’educació secundària i el batxillerat. 

La finalitat general del projecte és millorar el rendiment acadèmic dels alumnes, contribuint al desenvolupament professional del professorat, a la participació dels pares i tutors, i a la implicació de l’entorn social. Aquest objectiu s’aconsegueix mitjançant tres grans línies d’actuació que es relacionen amb les competències bàsiques:

  • Aprendre les ciències, les matemàtiques i la tecnologia a partir de mètodes d’indagació (basats en experiments i en anàlisis de la realitat), i a partir de temes, preguntes i problemes socialment rellevants.
  • Entendre el paper de les matemàtiques en la resolució de problemes de la ciència i la tecnologia a partir de la modelització de problemes reals. Aquest fet ha d’evidenciar la necessitat d’utilitzar no només mètodes qualitatius sinó també quantitatius per a la comprensió del món i la resolució de problemes de la realitat.
  • Avançar cap a la comprensió del món a partir de l’observació, l’anàlisi i la innovació sobre la realitat i sobre els textos científics escrits, imatges i documents audiovisuals, presents a la literatura sobre paper, a la xarxa i als mitjans de comunicació (aprendre a llegir-los, interpretar-los, crear-los i utilitzar-los) per aprendre ciències.

Descàrregues

Institut Rovira-Forns

L’Institut Rovira-Forns, situat a Santa Perpètua de Mogoda, és un institut públic d’ESO i Batxillerat, amb 420 alumnes i 40 de professors. Per a més informació clica aquí

Universitat Autònoma de Barcelona

El projecte es realitza amb el suport, principalment, de tres estaments de la UAB: el Dept. de Didàctica de la Matemàtica i de les Ciències Experimentals, que és l'estructura bàsica encarregada de promoure, organitzar i desenvolupar la docència, la recerca i la transferència de coneixements del personal acadèmic i del personal que en forma part; l’Observatori de la Difusió de la Ciència, que té com a objectius difondre els coneixements científics, facilitar el diàleg entre els que es dediquen a la recerca i el públic en general i augmentar les vocacions i la qualitat dels estudis científics entre els joves; i, l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental (ICTA) que té com a objectius principals la recerca en les àrees relacionades amb el medi ambient, i la formació, a través de Màster i el programa de doctorat en Ciències Ambientals. Per a més informació clica aquí.

Galeria

Notícies relacionades

Tàndem I. Rovira-Forns + UAB - Aigua virtual
22/05/2016
L’ambientòleg de la UAB Sergi Cantos (coordinador de projectes de l'Observatori de la Difusió de la Ciència i estret col·laborador del Tàndem) ha fet una xerrada als alumnes de l'institut. Ha parlat sobre aspectes generals de l’efecte hivernacle, quins són els orígens del canvi climàtic i ... Seguir llegint
Activitats Tàndem Sant Jordi 2016 - Tàndem I. Rovira-Forns + UAB
23/04/2016
En el marc del Tàndem institut Rovira-Forns + Universitat Autònoma de Barcelona, s'han dut a terme diverses activitats científiques durant la diada de Sant Jordi. Enguany, aprofitant que és el curs escolar de "la llum", els alumnes de 4t d'ESO han preparat unes paradetes per ensenyar, d’una manera ... Seguir llegint

Pàgines

Vídeos

03/01/2016

Exposició “Fem ciència i aprenem” del Tàndem Institut Rovira-Forns i Universitat Autònoma de Barcelona