En el projecte Tàndem Escola Bàrkeno + Mercat de les Flors-Graner, la dansa i el moviment artístic s’insereixen com a eix transversal dins el currículum de l’educació infantil i primària. Aquest projecte d'innovació educativa pretén crear espais amplis i sensibles, on el llenguatge de la dansa i les arts del moviment siguin el vehicle de l’aprenentatge en les diferents matèries que s’imparteixen a l’escola, així com una altra forma de descoberta i vivència. El projecte, que té una durada de tres anys, es treballa perquè sigui sostenible a llarg termini i consisteix en:

  • Formació específica pel professorat de l’escola i elaboració de materials didàctics.
  • Organització de masterclasses per part d’experts del Mercat de les Flors a l’alumnat de l’escola.
  • Realització d’activitats de l’escola a les instal•lacions del Mercat de les Flors. 

 

Descàrregues

Escola Bàrkeno

Escola Bàrkeno del barri de la Marina de la Zona Franca de  Barcelona és una escola d'Educació Infantil i Primària del Consorci d’Educació de Barcelona. L’escola té un total de 189 alumnes i 18 professors. Per a més informació visita el blog del projecte aquí i la pàgina web de l'escola aquí.

Mercat de les Flors, Dansa i Moviment

El Mercat de les Flors és un espai motor i punt de trobada de propostes pel foment de les arts del moviment, recolzant la consolidació de companyies de qualitat per la dansa i altres arts.  Des dels inicis del mercat a l’any 1983, el teatre ha estat un referent de l’escena en tot tipus d’expressió creativa. Diferents directius de la dansa, el teatre, la música han fet el Mercat de les Flors un referent de l’escena i la creació contemporània del nostre país. Per a més informació clica aquí.   

El Graner

El Graner és el centre creació i aprofundiment del llenguatge del cos i del moviment. Emmarcat dins el programa Fàbriques de Creació de l’Ajuntament de Barcelona, compta amb una gestió del Mercat de les Flors, amb la col·laboració de l’APDC i l’ACPDC. El Graner, actua en base a diferents línies de treball per incidir en el teixit creatiu des de diferents contextos. Els eixos principals del Graner són: creació, internacionalització, pensament, educació i proximitat. Per a més informació clica aquí.

Galeria

Tàndem Escola Bàrkeno + Mercat de les Flors
Tàndem - Visita al Mercat de les Flors
Tàndem Escola Bàrkeno + Mercat de les Flor
Tàndem Bàrkeno + Mercat de les Flors - Dia de la Pau
Tàndem Escola Bàrkeno + Mercat de les Flors - Espectacle llum

Notícies relacionades

27/05/2015
En el marc del Tàndem Escola Bàrkeno i Mercat de les Flors, els nens i nenes de P3 de l’escola, han participat a l’experiència artística "Meva i Teva" al Graner . Un espectacle que pretén donar un espai de moviment i de llibertat a cada infant, ... Seguir llegint
29/01/2015
En el marc del projecte Tàndem Escola Bàrkeno - Mercat de les Flors, es va commemorar la diada de la no-violència escolar recordant líders pacifistes, llegint textos i expressant amb el cos el desig de viure en pau amb els companys i amb el món sencer. Acte emotiu i entranyable que emocionà ... Seguir llegint

Vídeos

16/06/2016

Balla-la-là - Escola Tàndem Bàrkeno + Mercat de les Flors + El Graner