25/02/2014

En el marc de les activitats Tàndem de l’institut Rovira-Forns - UAB, els alumnes de 3r d’ESO del centre han rebut la visita d’una experta en alimentació de la Fundació Alícia, Sara Lucía Pareja. Aquesta fundació és un centre de recerca dedicat a la innovació tecnològica en cuina, a la millora dels hàbits alimentaris i a la valoració del patrimoni agroalimentari i gastronòmic. Un exemple de les eines desenvolupades per a la millora dels hàbits alimentaris és la protagonista de la xerrada impartida a l’institut: la piràmide Alícia. Aquesta, amb les seves quatre cares, ajuda a entendre què cal menjar, com fer-ho, com cuinar-ho i en quina freqüència i no oblida tampoc la importància de fer esport.

La xerrada ha servit per explicar a l’alumnat la importància d’alimentar-se en relació a l’entorn i als grups alimentaris bàsics, menjant molt sovint aquells aliments més essencials i només de tant en tant altres de menys nutritius i més perjudicials com ara els dolços o els fregits. La manera de cuinar els aliments també és crucial per determinar la freqüència en què els podem incloure al menú diari, ja que, per exemple, ens convé menjar molt sovint patates bullides o al forn, però només molt puntualment patates fregides. L’experta de la Fundació Alícia també ha explicat que per mantenir els costums saludables és necessari dedicar un mínim de temps a menjar, si pot ser en companyia i evitant estar davant del televisor. Per completar la piràmide dels hàbits saludables, tal com s’ha exposat a la xerrada, cal afegir l’exercici físic a la nostra rutina, per sentir-nos millor i equilibrar la despesa energètica.

Més informació

Institut Rovira-Forns + UAB