13/11/2012

La coral de mestres de l’escola Labouré ha sorgit, des d’un bon principi, com a complement de la formació dels mestres dins del projecte Escoles Tàndem.

Sempre he cregut que el cant és una de les eines musicals per aprendre millor qualsevol assignatura, crear cohesió, fer equip, compartir emocions, desenvolupar sensibilitats. En aquest cas, amb la coral de mestres, hem trobat una estona per gaudir d’un art tant proper com és la música, tot aprenent i compartint noves metodologies per ensenyar i educar als alumnes de l’escola.

Quan en Jordi Farrés, director del projecte Tàndem per part de l'Escola de Músics i JPC, em va proposar portar la coral de mestres de l'escola Labouré, vaig dir sí sense pensar-m'ho ni un segon. L'ambient que es viu en aquesta escola és de treball, esforç, ordre i entusiasme de fer coses. És un goig i una sort treballar amb aquest equip.

Però el primer dia ja no n'estava tan segura, quins nervis! No és el mateix portar una coral de nens -on fas mig de mestre, mig de policia i mig de mamà-, que portar una coral de mestres que estan receptives al cent per cent. Fa molt més respecte.

Ja portem un mes i crec que el tren ja està en marxa. Tinc deu mestres amb qui et pots atrevir a treballar dues veus amb molta facilitat tot i que elles encara no s'ho acaben de creure. Deu persones que gaudeixen de la música i, tot i que és una estona d'esbarjo per a elles, podrien estar dinant o avançant feina, prefereixen reunir-se per cantar, passar-ho bé i riure d’algun petit gall que s'escapa pel camí.

El repertori l'estic adaptant a les seves veus, possibilitats i gustos i comença a sonar. Avui ja les he amenaçat amb un possible concert i ha estat molt simpàtic... crec que amb la meva insistència i les meves dots de persuasió ho faran amb molt de gust.

Així que esperem que per Nadal s'estreni la coral de mestres de Labouré i que, amb una mica de sort, aviat els professors també s'animin a cantar!

Us esperem en el nostre primer concert!
Directora coral de professors de l'escola Labouré - Escola de Músics i JPC      Cristina Colomer Termens

 

Més informació

Tàndem Escola Labouré + Fundació Tot Raval + Escola de Músics i JPC