23/04/2016

En el marc del Tàndem institut Rovira-Forns + Universitat Autònoma de Barcelona, s'han dut a terme diverses activitats científiques durant la diada de Sant Jordi.

Enguany, aprofitant que és el curs escolar de "la llum", els alumnes de 4t d'ESO han preparat unes paradetes per ensenyar, d’una manera dinàmica i divertida, conceptes relacionats amb l'òptica i la llum. El punt fort d’aquestes activitats ha estat que els propis alumnes de 4t han ideat, desenvolupat i mostrat als seus companys tots aquests principis.

Les activitats s'han dut a terme en tres espais diferents:

 - Al laboratori s'ha realitzat un escape room on, per poder sortir-ne, els alumnes  han hagut de resoldre diferents enigmes que se’ls han proposat relacionats amb l'òptica.

- Al gimnàs, s'han dut a terme dues activitats més: per una banda, s'ha convocat un concurs de làmpades reciclades i els propis alumnes han valorat quina ha estat la millor segons els varems de lluminositat, estètica, reciclatge i energia neta; i, per l'altra, els alumnes de 4t, encarregats d’aquesta secció, han desenvolupat la paradeta de colors i teatre d’ombres xineses.

- Mentre tant, al pati els alumnes responsables de l'activitat han dissenyat, muntat i fet de guies perquè la resta d'alumnes féssin un "atrapasomnis lluminós" mitjançant els reflexos que creen certs elements amb la interacció amb els rajos del Sol.

 

 

Més informació

Institut Rovira-Forns + UAB
Activitats Tàndem Sant Jordi 2016 - Tàndem I. Rovira-Forns + UAB