06/11/2012

El mes d'octubre, a l’escola Labouré s'ha iniciat un curs, dirigit a l'equip de mestres, d’educació funcional sobre musicoteràpia a càrrec de dues professores de l'Escola de Músics i JPC, la Francesca Salcedo i la Yolanda Mallofré.

El curs està enfocat concretament a la nostra escola, adaptant la música en funció de les necessitats dels nostres alumnes i en l’àmbit escolar, com un recurs més per a l’actual projecte Tàndem, que des d’aquest curs està en funcionament al centre, i on la música s’insereix com a eix transversal dins el currículum del centre educatiu.

La primera sessió ha estat un èxit i la música ha sigut l’encarregada que això fos possible. La Francesca, com a primer contacte, ens ha fet una invitació a tot l’equip de mestres seguint el compàs a ritme de vals, i on la música, el cos i la ment han anat agafats de la mà. Seguidament hem fet unes activitats rítmiques, de memorització i d’audició, i per finalitzar hem fet relaxació amb les campanes tubulars.

Estar en contacte amb la música i els seus elements (el so, el ritme, la melodia,…), crec que facilitarà la comunicació, les relacions, l’aprenentatge, les expressions i tot un seguit de coses importants que ja hem pogut anar  tastant en aquesta primera sessió  i que ha satisfet positivament les diferents necessitats emocionals, mentals, físiques… dels mestres i que esperem que puguem transmetre als nostres alumnes.

Verónica Armenteros Adán - Escola Labouré

Més informació

Tàndem Escola Labouré + Fundació Tot Raval + Escola de Músics i JPC