10/02/2014

Dins de l’última etapa del projecte “Les col•leccions del cor” que estan portant a terme tots alumnes de l’escola Miquel Bleach, els estudiants de 4t a 6è de Primària han realitzat una visita al MNAC on, de la mà de diferents professionals, han après quines són les passes que segueix un quadre d'ençà que arriba al museu fins que és exposat.

En el transcurs de la visita els alumnes han pogut seguir la pista a una taula del desaparegut retaule del Monestir de Sant Cugat realitzada l'any 1502 pel pintor Ayne Bru.

Amb Teresa Guasch, cap del departament de Registre d'Obres d'Art i Gestió de Col•leccions, han conegut la història de l’arribada d’aquesta peça a la col•lecció del museu, i han pogut visitar un dels espais de reserves dedicat a la pintura.
La restauradora Anna Carreras i el conservador Joan Yeguas han pogut explicar als alumnes en què consisteix la seva feina. Per la seva part, Sandra Figueras del departament d’educació, ha presentat als alumnes el joc “S’ha pintat un crim" un dels enigmes del MNAC on aquesta obra d’art té un paper central.

Per acabar la visita amb Jordi Calveras, fotògraf del museu, han realitzat la documentació fotogràfica d’una pintura i una escultura.

Més informació

Escola Miquel Bleach + MNAC