14/05/2013

Els mestres de l’escola Mossèn Jacint Verdaguer estan participant en el curs de formació sobre la Tècnica Alexander. El curs és impartit per l'Alix Ricard, professora de diversos cursos de formació al CMMB.

Aquesta tècnica va ser creada per Frederick Matthias Alexander (1869 – 1955) a finals dels anys 1890 i té com a objectiu principal reeducar els hàbits posturals erronis. La metodologia emprada en les sessions és el treball d’exploració de les diferents postures corporals, mitjançant la relaxació corporal i l’adquisició d’hàbits correctes del cos. Aquest treball permet aprendre a desenvolupar l’activitat quotidiana del professorat a l’aula de manera més eficient i ajuda a preveure i eliminar dolors físics provocats per una tensió excessiva.

És molt important destacar que, l’aprenentatge que està adquirint el professorat també es trasllada a l’alumnat de l’escola. Les pràctiques que els docents estan interioritzant s'apliquen en la correcció de les postures inadequades de l'alumnat, evitant possibles posteriors dolors físics.

A més, el curs de formació involucra al professorat en un clima de relaxació i harmonia que afavoreix el desenvolupament de bones relacions personals i professionals.

Més informació

Tàndem Escola Mossèn Jacint Verdaguer + Conservatori Municipal de Música de Barcelona