14/11/2013

El professorat del dept. de Ciències i matemàtiques de l’institut Rovira-Forns cursa el seminari de formació inicial del projecte Tàndem de la mà de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). En concret, la formació s'està realitzant amb  M.Teresa Escalas (coordinadora de l’Observatori de difusió de la ciència) i amb els professors del dept. de Didàctica de les matemàtiques i les ciències de la UAB: Jordi Deulofeu (matemàtiques) i Joan Carles Tinoco (física - química).

En el seminari que es realitza durant el primer trimestre del curs acadèmic 2013-14 s'estan elaborant dues unitats didàctiques amb metodologia Tàndem per impartir a 1r d’ESO i dues per impartir a 3r d’ESO.

La finalitat del seminari és la millora del rendiment acadèmic dels alumnes, contribuint al desenvolupament professional del professorat, a la participació dels pares i tutors, i a la implicació de l’entorn social.

Aquest objectiu s’aconsegueix mitjançant tres grans línies d’actuació que es relacionen amb les competències bàsiques: aprendre les ciències, les matemàtiques i la tecnologia a partir de mètodes d’indagació; entendre el paper de les matemàtiques en la resolució de problemes de la ciència i la tecnologia a partir de la modelització de problemes reals, i avançar cap a la comprensió del món a partir de l’observació, l’anàlisi i la innovació.

Si voleu veure la presentació, feu clic aquí.

 

Més informació

Institut Rovira-Forns + UAB