18/02/2014


L’equip de treball  que  lidera el projecte d’escoles Tàndem ha adquirit el compromís de què, poc a poc, l’art i la seva capacitat transformadora es respiri de forma natural en tots els àmbits de l’escola. Per això és imprescindible que la comunitat educativa, alumnes, mestres i famílies, puguin experimentar en primera persona el plaer de participar en les descobertes que l’art ens proposa.

Un dels àmbits d’actuació Tàndem on s’ intenta transmetre aquest gaudi de l’art és a la formació dels mestres de l’escola. El departament d’Educació del Museu Nacional d’Art de Catalunya ha estat l’encarregat de proporcionar aquesta formació, realitzant sessions on s’equilibra la presentació de conceptes nous amb la realització d’exercicis cooperatius que tinguin un reflex pràctic als projectes que es van implementant a les aules.

S’ ha comptat amb tres formadors experts en els diferents temes: l’Esther Fuertes del  museu, el Lluís Vallvé del Consorci d’Educació de Barcelona -tots dos integrants de l’equip que lidera el projecte- i la Montserrat Morales experta en educació artística. Per altra banda, l’equip de l’escola El Puig d’ Esparreguera, amb  una reconeguda experiència en la creació de projectes artístics, ha presentat al claustre l’últim projecte que han realitzat dedicat a l’artista Antoni Tàpies.

Més informació

Escola Miquel Bleach + MNAC