27/10/2015
 

S’ha dut a terme una jornada de formació adreçada a l’equip de mestres de l’Escola Miquel Bleach, organitzada conjuntament pels departaments d’educació del Museu Nacional d’Art de Catalunya i del Museu Olímpic i de l’Esport.

La jornada ha girat al voltant del tema de recerca triat per l’alumnat aquest curs: L’Esport i els Jocs Olímpics.

Un dels objectius generals d’aquesta formació és que els mestres de l’escola coneguin la relació que uneix els esports i els Jocs Olímpics, amb el patrimoni artístic i cultural que aquests generen i com poder-ho utilitzar com a recurs en els projectes de recerca a les aules. En aquest sentit el Museu Olímpic i de l’esport i l’anella Olímpica de Montjuïc són un espai privilegiat.

La primera part de la sessió ha estat una visita guiada a L’Estadi Olímpic Lluís Companys. La presa de contacte amb la història de l’estadi, ha donat peu a abordar alguns aspectes relacionats amb l’art com l’arquitectura de l’edifici, el programa escultòric de Pau Gargallo o el disseny del pebeter.

La segona part ha consistit en una presentació de les activitats educatives que ofereix el museu Olímpic i de l’Esport i un itinerari per la col·lecció permanent del museu. Els mestres també han tingut ocasió de conèixer l’exposició del premi internacional d'art sobre paper, que des de l’any 2010 la Fundació Barcelona Olímpica impulsa amb la voluntat d’estimular i incentivar la creació artística que té l’esport com a eix central. La vivència en primera persona d’un seguit de proves a la zona de jocs del Museu, ha estat el final de la cursa d’aquesta formació que tindrà la seva aplicació i desenvolupament als projectes d’aula durant tot el curs 2015-2016.

Més informació

Escola Miquel Bleach + MNAC