11/04/2015

S'ha dut a terme una jornada de formació adreçada a l’equip de mestres de l’Escola Miquel Bleach,  organitzada conjuntament pels departaments d’educació del Museu Nacional d’Art de Catalunya i del Museu del Disseny.

Un dels objectius generals d'aquesta formació és que els mestres de l’escola coneguin la riquesa del patrimoni artístic i cultural de la ciutat i com utilitzar-lo com a recurs en els projectes de recerca a les aules.  Exposar als equips de mestres al contacte directe amb l’art i amb els professionals que s’hi dediquen, ja sigui a la pràctica com a la difusió del fet artístic, pretén  involucrar-los des de la vivència personal, crear sinèrgies i xarxes de col·laboració amb els departaments d’educació de les institucions culturals que puguin fer sostenible el projecte en el  futur.

L’eix que ha vertebrat la jornada ha estat el tema de recerca d’aquest curs: La cuina i l’alimentació. La primera part de la sessió ha estat  una visita, un tast de les principals col·leccions del museu, que ha donat peu a abordar alguns aspectes relacionats amb l’alimentació com la publicitat i el disseny de productes alimentaris a la col·lecció de disseny gràfic o els canvis que han experimentat els  objectes que utilitzem en el parament de la taula en l’exposició d’objectes extraordinaris. Per altra banda, establir  relacions  entre les col·leccions dels dos museus a partir d’exemples concrets relacionats amb el tema, ha estat un altre dels objectius d’aquesta primera part de la sessió .

Un taller de pràctica artística conduït pel dissenyador Sergi Casero, ha estat el segon  plat del menú  d’aquesta sessió de formació que continuarà a l’escola i que tindrà un desenvolupament posterior als projectes d’aula. A partir del cas d’un establiment comercial nou dedicat a l’alimentació, es proposa a l’equip de mestres  construir una imatge de marca: idear el nom, el logo, el disseny de l’ envasat, l’etiquetatge del producte  i un cartell publicitari de l’establiment.

Més informació

Escola Miquel Bleach + MNAC